Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap verandert het lichaam in rap tempo en kan je last krijgen van allerlei ongemakken. Een zwangerschapsmassage kan deze klachten verminderen en voor ontspanning zorgen.

Er zit een behoorlijk verschil tussen een gewone massage en een zwangerschapsmassage en die moet je niet onderschatten. Er zijn namelijk nogal wat punten waar de masseur extra rekening mee moet houden tijdens de massage van een zwangere vrouw. Bepaalde punten zijn juist goed om te masseren, andere punten moeten absoluut worden vermeden! Ook is er extra aandacht aan je benen. Die kunnen tijdens de zwangerschap sneller vermoeid raken en vocht vasthouden. Een massage vermindert deze klachten.

Masseur Marco heeft een speciale training hiervoor gevolgd en met ruim 16 jaar massage ervaring bent u bij hem in goede handen. 

Massage Rabbit Hill beschikt over een speciale massagetafel voor zwangere vrouwen met een uitsparing voor de buik en borsten, zodat je heerlijk op je buik kunt liggen. Aan de onderkant van de tafel wordt je buik ondersteunt d.m.v. 
een elastische band. Alleen al het liggen op deze tafel is al ontspanning ten top!

 

  • Ontspanning:  Een massage zorgt voor het vrijkomen van afvalstoffen, zoals oxytocine, in je lichaam en die kunnen leiden tot een heerlijk ontspannen gevoel. Tijdens een massage wordt vaak ook het stresshormoon cortisol verlaagd. Een ontspannen mamma, is een ontspannen baby!
  • Betere slaap:  Zwangere vrouwen die regelmatig een massage krijgen slapen doorgaans beter, en dat bevordert  het algemene welzijn tijdens de zwangerschap.
  • Verlichting van pijn: Je kunt tijdens de zwangerschap last krijgen van rugpijn en pijnlijke /onrustige benen. Een massage kan dan uitstekende verlichting bieden.
  • Je houdt minder vocht vast: Veel vrouwen houden vocht vast tijdens hun zwangerschap, vooral tijdens de laatste maanden kan je hier last van hebben. Een zwangerschapsmassage zorgt voor een betere vochtafdrijving.
  • Stimuleren bloedcirculatie: Tijdens een massage wordt je bloedcirculatie gestimuleerd en dit verbetert de circulatie en lymfenstelsel, waardoor je afvalstoffen beter kwijt kunt.
  • Verminderde kans op vroeggeboorte: Onderzoek heeft aangetoond dat het nemen van zwangerschapsmassages de kans op vroeggeboorte en complicaties tijdens de bevalling verkleint.

U kunt kiezen uit een Rug/Schouder/Nek massage van 25 minuten of een massage inclusief de benen van 45 minuten. 

Let op! Tijdens het eerste trimester wordt afgeraden een zwangerschapsmassage te nemen, ook gewone massages. Er komen namelijk veel afvalstoffen vrij die de eerste maanden schadelijk kunnen zijn voor je baby. Vanaf het tweede trimester (week 14) kan je zo veel zwangerschapsmassages nemen als je wenst.

In geval van trombose, spataderen, hartklachten of koorts wordt een massage afgeraden! Last van een lage of hoge bloeddruk of heeft u twijfels ? Dan is het altijd een goed idee om eerst met uw verloskundige te overleggen.